Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Σελίδα 6 από 6 Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από nks1967 Την / Το Παρ Μαρ 09, 2018 10:43 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ο νέος Κ.Ο.Κ. φέρνει ριζικές αλλαγές και για τις «γουρούνες». Σύμφωνα με το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κ.εκ. δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς, αλλά θα μπορούν να τις διασχίζουν κάθετα.
avatar
nks1967

Αριθμός μηνυμάτων : 443
Ημερομηνία εγγραφής : 12/11/2015
Ηλικία : 51
Τόπος : ΑΘΗΝΑ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Παρ Μαρ 09, 2018 11:12 am

Θέλει καλή ανάγνωση στο πλήρες κείμενο και μελέτη για σχολιασμό.
Προς το παρόν βλέπω κενά όσο αφορά πχ τα <<εισοδηματικά κριτήρια>> και την επιβολή προστίμου βάση αυτών και γεννάται η απορία : 
Συνάδει αυτό με το Σύνταγμα και το κριτήριο της ισότητας  ? Δεν ξέρω... Rolling Eyes

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος. 
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. 
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.


** Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από vagma Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2018 9:54 am

το 3 και το 4 πως το βλεπεις?
avatar
vagma

Αριθμός μηνυμάτων : 1548
Ημερομηνία εγγραφής : 26/03/2016
Ηλικία : 43
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Moto Hellas Forum Την / Το Σαβ Μαρ 10, 2018 11:50 pm

- Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας... φωτιά ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση
- Αφαίρεση διπλώματος για ομιλία στο κινητό εν ώρα οδήγησης και μη χρήση ζώνης - Πότε προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων - "Μπαίνουν" για πρώτη φορά εισοδηματικά κριτήρια

“Τύπος και υπογραμμός” θα πρέπει να είναι ο κάθε οδηγός από εδώ και πέρα, εκτός και αν του περισσεύουν τα λεφτά ή… τα διπλώματα, καθώς ο νέος κ.ο.κ , εκτός από νέα τσουχτερά πρόστιμα, επιφέρει και αφαίρεση διπλώματος για παραβάσεις που μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν.

Σύμφωνα και με τον Ελεύθερο Τύπο και το ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίνας Ξυπνητού, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις Μεταφορές για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που κατατέθηκε με περίπου τέσσερις μήνες καθυστέρηση αργά το βράδυ της Πέμπτης (08.03.2018) προβλέπει διακύμανση των προστίμων από 100 έως 600 ευρώ ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας των παραβάσεων.

Προβλέπεται επίσης κατάργηση της έκπτωσης του -50% του προστίμου για όσους το πληρώνουν εντός 10 ημερών αλλά και αφαίρεση διπλώματος για όσους πιάνονται να παρανομούν.
Οι τρεις κατηγορίες των παραβάσεων

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο νόμου, οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τη χαμηλή επικινδυνότητα και οι οδηγοί θα πληρώνουν έως και 100 ευρώ, η δεύτερη κατηγορία αφορά τη μεσαία επικινδυνότητα και τα πρόστιμα ορίζονται μεταξύ 101-300 ευρώ και στην τρίτη, δηλαδή στην υψηλή επικινδυνότητα, το κόστος θα φτάνει τα 301-600 ευρώ.

Σε παραβάσεις όπως η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, η ζώνη ασφάλειας, το κράνος, η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια (πλην προσπεράσεων φορτηγών που η ποινή είναι οι 30 μέρες χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών, ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.

“Καμπάνες” για συχνότητα παραβάσεων και αντικοινωνική συμπεριφορά

Προβλέπονται επίσης και δύο πρόσθετες κατηγορίες, η πρώτη αφορά την πολύ υψηλή συχνότητα και η δεύτερη την αντικοινωνική συμπεριφορά. Σε όλες αυτές τις παραβάσεις (πλην προσπεράσεων φορτηγών που η ποινή ορίζεται σε 30 μέρες χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται μηδενικά πρόστιμα, αλλά διοικητικά μέτρα, όπως η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.
Εισοδηματικά κριτήρια

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο εισάγει την έννοια των εισοδηματικών κριτηρίων στην επιβολή προστίμων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να επιτρέπεται, «προκειμένου τα επαπειλούμενα διοικητικά πρόστιμα να επιτελούν αποτελεσματικά την προληπτική και κυρωτική λειτουργία τους, να θεσπίζονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με βάση τα οποία μπορεί να αυξάνεται το ύψος των προστίμων που προβλέπεται για τις ανωτέρω κατηγορίες παραβάσεων και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι το τριπλάσιο του βασικού προστίμου».
Ασάφεια για τις προσαυξήσεις στα πρόστιμα

Ωστόσο, παραμένει «γκρίζα ζώνη» πώς ακριβώς θα τεθούν τα όρια και με ποιον τρόπο θα ορίζονται οι προσαυξήσεις στα πρόστιμα, αφού είναι τουλάχιστον δύσκολο να οριστεί η περιουσιακή κατάσταση ενός οδηγού που για παράδειγμα ανήκει σε ένα πολυμελές νοικοκυριό.

Επισημαίνεται πως μέχρι την έκδοση των ανωτέρω υπουργικών αποφάσεων ισχύει η κείμενη νομοθεσία (Ν. 2696/1999 και οι κανονιστικές διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότησης αυτής), με μειωμένα διοικητικά πρόστιμα κατά 40%.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που συνδέονται με κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων ερυθρού σηματοδότη και της πινακίδας P2, της τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων, της πλημμελούς σήμανσης εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, καθώς και παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης των οχημάτων. Τονίζεται πως αν ο οδηγός υποπέσει στις παραπάνω παραβάσεις 3 φορές σε διάστημα 5 ετών, τότε του αφαιρείται η άδεια οδήγησης για πάντα.

Οπως προβλέπει το υπουργείο Μεταφορών, καταργείται και η έκπτωση του 50% για όσους οδηγούς πληρώνουν εντός 10 ημερών το πρόστιμο που τους έχει καταβληθεί.
Αναλυτικά το πότε προβλέπεται απευθείας αφαίρεση διπλώματος

Ειδικότερα, προβλέπεται απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες στις εξής περιπτώσεις:

• Χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς τη χρήση ακουστικών ή χωρίς την τοποθέτηση κινητού σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση.

• Παρεμπόδιση ραμπών διάβασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) ή στάθμευσης σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

• Χρήση της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ).

• Παράβαση των διατάξεων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

• Παράβαση των διατάξεων για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.

• Ρίψη αντικειμένων ή ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το τσιγάρο.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, ότι κάθε πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος που θα αφαιρείται, θα καταχωρίζεται μηχανογραφικά στο αρχείο, στο οποίο θα τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οικείας οργανικής μονάδας του υπουργείου Μεταφορών.
Τι προβλέπεται για τα ακίνητα οχήματα

Αναφορικά με τα οχήματα που είναι σε ακινησία, μετά την πάροδο 2 ετών η αρμόδια ΔΟΥ θα προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας τους. Σε περίπτωση αφαίρεσης των κρατικών πινακίδων οχήματος, η αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος με την πάροδο 2 ετών από τη λήξη του διοικητικού μέτρου της αφαίρεσης.

Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 45 του πολυνομοσχεδίου όσοι καταθέσουν ή έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για διάστημα 2 συνεχόμενων ετών, τότε για να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στο όχημά τους θα πρέπει να καταβάλουν παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 30 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, θεσπίζονται συγκεκριμένες βεβαιώσεις που θα παρέχονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τέτοιες βεβαιώσεις είναι η έγκριση τύπου με την οποία ταξινομήθηκε ένα αυτοκίνητο, η ημερομηνία ταξινόμησης, η βεβαίωση από επίσημους αντιπροσώπους σχετικά με το ποιες ανακλήσεις έχουν γίνει, βεβαίωση του ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης κ.ά. Θα χρειάζεται ακόμη και υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή, που θα δηλώνει ότι έχει λάβει υπόψη του όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Στο υπουργείο Μεταφορών, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός, θα δημιουργηθεί Ψηφιακό Μητρώο Οδικών Μεταφορών, στο οποίο θα καταγράφονται ψηφιακά, ανά επιχείρηση, τα οχήματα, οι οδηγοί, οι σχέσεις εργασίας κ.λπ.
Ποδήλατα

Την τοποθέτηση νέων φαναριών στο οδικό δίκτυο της χώρας μαζί με 23 καινούργιες πινακίδες (σ.σ.: μέχρι πρότινος υπήρχαν 6) και τη σταδιακή νομιμοποίηση κυκλοφορίας των ποδηλατών μέσα σε όλες τις λεωφορειολωρίδες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Μάλιστα, προβλέπεται συνεργασία του ΥΠΟΜΕΔΙ και των ΟΤΑ για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σχέδιο προκειμένου οι οδηγοί αυτοκινήτων και ποδηλάτων να εναρμονιστούν σε ένα διαφορετικό σύστημα.

Κάθε δήμος, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πλάνο με το οποίο θα φτιάξει σηματοδότηση για τους υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους. Για όσες όμως περιοχές δεν έχουν (σ.σ.: ποδηλατοδρόμους), επιβάλλεται να εγκαταστήσουν έστω πινακίδες και φανάρια και οι οδηγοί ποδηλάτων να κινούνται νόμιμα πια στις λεωφορειολωρίδες.

Αυστηροποιούνται, επίσης, τα κριτήρια για τους οδηγούς που μεταφέρουν μαθητές. Αναλυτικά, θεσπίζεται ενιαίο όριο ηλικίας στα 55 έτη για οδηγούς λεωφορείων στο πλαίσιο του έργου μεταφοράς μαθητών.

Το ηλικιακό όριο θα επιτρέπεται να παραταθεί μέχρι το 65ο έτος. Προϋπόθεση όμως είναι ανά πενταετία να διεξάγονται ιατρικές εξετάσεις, δοκιμασία προσόντων (πρακτική εξέταση στο δρόμο) και έλεγχος συμπεριφοράς.

Αλλαγές προβλέπονται και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, για τα οποία θεσπίζονται μηχανισμοί ελέγχου, με στόχο την καταπολέμηση των παράνομων κυκλωμάτων.
Τέλος από τους δρόμους οι «γουρούνες»

Αλλαγές και για τις «γουρούνες» φέρνει το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, αφού ορίζει πως οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κυβικά δεν επιτρέπεται πλέον να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς αλλά θα επιτρέπεται να τις διασχίζουν μόνο κάθετα.

Παράλληλα, το άρθρο 31 ξεκαθαρίζει πως αν εκμισθωθεί «γουρούνα» σε πρόσωπο που δεν έχει απαιτούμενη άδεια οδήγησης, τότε επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στο μισθωτή και στον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης δεν έχει άδεια οδήγησης, πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση
υποτροπής θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και κατάσχεση της «γουρούνας».

_________________
Honda Sh300i/CBS Pearl White Mod.10/2010

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
avatar
Moto Hellas Forum
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 3211
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 44
Τόπος : Θεσσαλονίκη-Κερκυρα

http://moto-hellas-forum.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τετ Μαρ 14, 2018 10:16 pm

[size=13][size=16][size=16]
[size=19]Έλληνες στρατιωτικοί: Σοκάρει το πρωτοφανές άδειασμα του ΝΑΤΟ - Θεωρούν συμμάχους τους Τούρκους!


[size=16]Για άλλη μια φορά η περίφημη Δύση μας κρεμάει έναντι των Τούρκων - Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους Τούρκους είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές - Απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία - Συνεχής ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr για τα Εθνικά θέματα 
Για άλλη μια φορά οι Νατοϊκοί παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και δηλώθουν ευθέως την προτίμησή τους στην Τουρκία«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ.Τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι συνεισφέρει στη συλλογική ασφάλεια, στις αποστολές και στις επιχειρήσεις με πάρα πολλούς τρόπους.«Ευχαριστώ για αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» είπε ο Στόλτενμπεργκ.Ερωτηθείς για τα τουρκικά σχέδια για αγορά ρωσικών S-400, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια «εθνική απόφαση» της Τουρκίας.«Πρόκειται για μια εθνική απόφαση, την οποία κάθε μέλος, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, για το είδος των στρατιωτικών ικανοτήτων που θέλει να διαθέτει» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Αυτή είναι μια απόφαση της Τουρκίας. Αυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι η διαλειτουργικότητα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται τα διάφορα συστήματα».Γίνεται πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι απολύτως μόνη της απέναντι στην Τουρκική και όχι μόνο προκλητικότητα. ΠΗΓΗ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


..........................................................................................................................................................................Παρά τη χρηματοδότηση της ΕΕ, «βασιλεύει» η διαφθορά στην ΤουρκίαΟι ευρωπαίοι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν έργα για περισσότερα από δέκα χρόνια για να βοηθήσουν την Τουρκία στην ένταξη της στην ΕΕ. Τώρα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεση του κάνει λόγο για θεμελιώδη σφάλματα. Κατά τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει σοβαρά λάθη όσον αφορά τη χορήγηση επιδοτήσεων της ΕΕ στην Τουρκία. Τα κονδύλια που προορίζονταν για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι στιγμής δεν υπόκεινται σε επαρκείς όρους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα. Επιπλέον, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ δεν είχε επενδύσει επαρκώς σε σχέδια για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας, της ελευθερίας του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών.Η στήριξη της Τουρκίας στις συνεχιζόμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ προκάλεσε συζητήσεις εδώ και μήνες. Ο κύριος λόγος είναι η συνεχιζόμενη κράτηση δημοσιογράφων και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.Στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την περίοδο 2007-2020, δεσμεύτηκαν περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ από τα λεγόμενα προενταξιακά κονδύλια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα κονδύλια θα πρέπει να καταβληθούν όσο συνεχίζονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.Οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης θα πρέπει να σταματήσουνΓια να παγώσουν τα λεγόμενα προενταξιακά κονδύλια ,οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ θα πρέπει να σταματήσουν επίσημα με την Τουρκία, σύμφωνα με την Επιτροπή. Σε ένα τέτοιο βήμα μεγάλης εμβέλειας, τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν μπορούν όμως να συμφωνήσουν μέχρι στιγμής ."Στην πράξη, τα προενταξιακά κονδύλια δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί επαρκώς σε ορισμένες από τις πιο βασικές ανάγκες", τονίζει η επικεφαλής ελεγκτής Bettina Jakobsen. Αυτά περιλάμβαναν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του δικαστικού σώματος, την καταπολέμηση της διαφθοράς ή την ελευθερία του Τύπου.Σε ερώτηση αν η συνεχιζόμενη ενίσχυση είναι χρήσιμη υπό το πρίσμα της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, η ειδική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν δίνει σαφή απάντηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, για παράδειγμα, τα κονδύλια που μέχρι τώρα δόθηκαν στο τουρκικό δικαστικό σύστημα δεν ήταν καλή επένδυση, σχολίασε ο ελεγκτής Dennis Wernerus.
ΠΗΓΗ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


..........................................................................................................................................................................

Τουρκική «παγίδα» στα Ίμια από τους Τούρκους – Εχουν «γκριζάρει» εντελώς την περιοχή και αναμένουν – Βίντεο

«Βρώμικο» τουρκικό σχέδιο στο ελληνικό Αρχιπέλαγος έθεσε η Τουρκία εδώ και κάμποσο διάστημα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα εφαρμόσει πιθανότατα και σε άλλες …περιοχές του Αιγαίου μετά από εντολή του Ερντογάν που ελέγχει και πλήρως και διατάζει τον τουρκικό στρατό.


Από την τουρκική μικρόνησο Cavus ( Λοχίας)  η Τουρκία δημιουργεί μόνιμη και ισχυρή στρατιωτική εγκατάσταση με πλήρως επανδρωμένο φυλάκιο-παρατηρητήριο για να ελέγχει εξονυχιστικά όλες τις κινήσεις της Ελλάδος  στη θαλάσσια περιοχή .

Την ίδια στιγμή υπάρχει μόνιμη παρουσία τουρκικής ακταιωρού που «σαρώνει» την περιοχή για να μην πλησιάσει το ελληνικό λιμενικό και οι ψαράδες μας.

Επίσης εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός). Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατωτικό φυλάκιο-παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες και έτσι θα καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο.

Πρόκειται σαφέστατα για επιθετική κίνηση από πλευρά της Άγκυρας για δύο τρομερά σημαντικούς λόγους :

Α. Δεσμεύουν με αυτόν τον τρόπο μια ολόκληρη θαλάσσια περιοχή απαγορεύοντας την είσοδο και κίνηση ελληνικών πλοίων πάσης φύσεως για ..μελλοντική χρήση ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Β. Παρουσιάζουν ένα τρόπο τακτικής άκρως επικίνδυνο για ολόκληρο το σύμπλεγμα των άνομων διεκδικήσεων τους οπουδήποτε , από το Αιγαίο μέχρι τον Έβρο στον οποίο σύμφωνα με ομολογία πρώην Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στην ελληνική τηλεόραση ….διεκδικούν και νησίδα.

Με λίγα λόγια με «οδηγό» την τουρκική συμπεριφορά στα Ίμια και την κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι στην ουσία ….θα «καταλαμβάνουν» με την παρουσία των πολεμικών τους πλοίων τις περιοχές που τους αφορούν απαγορεύοντας την διέλευση ελληνικών πολεμικών, εμπορικών και άλλων μικρότερων πλοιαρίων.

Η Άγκυρα αμφισβητεί επίσημα 18 νησιά τα οποία κατά την είσοδο μας ξανά στο ΝΑΤΟ το 1980 δεν αναγνωρίζει την κυριότητα  τους όπως το Αγαθονήσι κά.

Σκοπός τους η διχοτόμηση του Αιγαίου με κάθε τρόπο , καθημερινά σε τομείς όπως η έρευνα και η διάσωση , η έκδοση NAVTEX  , NOTAM κά.

Έτσι η χώρα μας καθίσταται όμηρος  των τουρκικών κινήσεων που σε καιρό ειρήνης προβαίνουν σε «πολεμικής κινήσεις» κατά ελληνικής επικράτειας .

Όσο η ελληνική πλευρά δεν αντιδρά με δυναμικό τρόπο …τόσο θα αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα…μέχρι το τέλος να επιτεθεί πιθανόν λέμε … η Τουρκία σε κάποιο νησί στο Αιγαίο με «κατασκευασμένο επεισόδιο».

Η μόνη απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις είναι μια ισόποση ή και μεγαλύτερη στρατιωτική «απάντηση» κατά των τουρκικών δυνάμεων που θεωρούν ότι κινούνται ανενόχλητοι από την Ελλάδα.

«Τα ξύλινα τείχη» θα μας σώσουν και πάλι  όπως είχε αναφέρει  και ο χρησμός της Πυθίας στους  Αθηναίους εναντίον του ανατολικού κινδύνου και τότε …τον οποίο αντιπροσώπευαν οι Πέρσες. 


ΠΗΓΗ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


..........................................................................................................................................................................


Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει «μέχρι το βράδυ»

    
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους της Άγκυρας, ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.

Στις δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βόρειο Ιράκ, λέγοντας ότι σύντομα η Άγκυρα θα συντρίψει τους μαχητές και εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

«Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί», σημείωσε σήμερα ο Ερντογάν κατά την ομιλία του αυτή στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν τακτικά επιδρομές κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί στρατόπεδα στα βουνά του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.


ΠΗΓΗ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
..............................................................................................................................................................................................................


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ»
YPG: Δεν είναι ρεαλιστική η πρόβλεψη Ερντογάν πως μέχρι το βράδυ θα έχει καταληφθεί η Αφρίν


Δεν είναι ρεαλιστική η πρόβλεψη της Άγκυρας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει την Αφρίν στην Συρία ως το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας που ελέγχει την πόλη αυτή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ελπίζει πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους θα έχουν καταλάβει πλήρως την πόλη αυτή ως σήμερα το βράδυ.

«Απόψε θα πάρει όλη την Αφρίν;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

«Ο Ερντογάν λέει ψέματα στον λαό, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος των YPG χαρακτήρισε εξάλλου ψευδή και τη δήλωση του Ερντογάν ότι οι άμαχοι που ζουν στην πόλη απομακρύνονται από εκεί μέσω ενός ειδικού διαδρόμου που έχει δημιουργηθεί.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Άγκυρα είχε εξάλλου ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου αναφέρονται στην ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πόλης μέχρι σήμερα το βράδυ, όχι στην πτώση της, διευκρίνισε ωστόσο πριν από λίγο πηγή στο γραφείο του Ερντογάν.

«Η πρόταση 'ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ' στην ομιλία του προέδρου μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως 'η περικύκλωση θα έχει ολοκληρωθεί ως απόψε'», δήλωσε η πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ:  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
..............................................................................................................................................................................................................


Συνάντηση με Τσαβούσογλου στη Μόσχα
Λαβρόφ: Θα επιταχυνθούν οι παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία


Η Ρωσία θα επιταχύνει τις πρώτες παραδόσεις συστοιχιών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του πως όσο συντομότερα παραλάβει η Τουρκία τους πυραύλους αυτούς, τόσο το καλύτερο.


Η Άγκυρα υπέγραψε στα τέλη Δεκεμβρίου συμφωνία για να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία, σε μια κίνηση που προκάλεσε ανησυχία στη Δύση επειδή τα συστήματα αυτά δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη στρατιωτική αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο ότι η παράδοση αυτών των πυραυλικών συστημάτων θα άρχιζε το πρώτο τρίμηνο του 2020.


ΠΗΓΗ : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


..............................................................................................................................................................................................................


IΣΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ
Τσαβούσογλου στον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ: Θα σέβεστε την Τουρκία


Μήνυμα ότι θα πρέπει να σέβεται την Τουρκία έστειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Η Τουρκία ελπίζει να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όμως αυτός ο τελευταίος πρέπει να σέβεται τη χώρα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς επικρατούν εντάσεις σχετικά με την πολιτική στο ζήτημα της Συρίας και άλλα ζητήματα.

Τουρκικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σ' ένα μήνυμα που φέρεται ότι έστειλε μέσω του Twitter ο Πομπέο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 -και πριν γίνει διευθυντής της CIA- στο οποίο χαρακτήριζε την Τουρκία «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία». Το μήνυμα αργότερα διαγράφηκε.

«Θα θέλαμε θα δουλέψουμε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών με την ίδια συνεννόηση, με διμερή σεβασμό και συνεννόηση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Είναι επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών (το ποιος αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών). Δεν θέλουμε να τη σχολιάσουμε, όμως όποιος κι αν είναι, πρέπει πρώτα να μάθει πώς να συμπεριφέρεται, να μας πλησιάζει και να μας σέβεται», πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία που σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθούν στις 19 Μαρτίου μπορεί να καθυστερήσουν λόγω της απομάκρυνσης του Τίλερσον.

Ο αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν γράφει σήμερα στη Hurriyet Daily News πως ο Πομπέο έχει «προκαταλήψεις» αναφορικά με την Τουρκία, επικαλούμενος το διαγραφέν μήνυμα και προσθέτει ότι δεν είναι εύκολο να σβήσει η μνήμη των ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ :[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
  [/size]

[/size][/size][/size]
[/size]

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τετ Μαρ 14, 2018 10:20 pm

Θέμα: [Είδα φώς και μπήκα.....] Αποθρασύνθηκαν πλήρως μετά την Ελληνική ανυπαρξία: Τα Σκόπια μας ζητούν να «μοιραστούμε» την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας!


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι Σκόπια και Ελλάδα πρέπει να μοιραστούν την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας επιβεβαιώνοντας έτσι το pronews.gr που από την αρχή αποκάλυπτε τις προθέσεις της κυβέρνησης «των γελαστών παιδιών» του Ζ.Ζάεφ και ότι ο βασικό στόχος των Σκοπιανών είναι η υφαρπαγή όχι μόνο του ονόματος, αλλά και μέρους της ελληνικής Ιστορίας και συνεπώς και των πολιτιστικών δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις τι εννοεί “πολιτιστική κληρονομιά”, και εάν σε αυτήν πχ περιλαμβάνεται η ιστορία και ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας.

“Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση” δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς κατά την επίσημη επίσκεψή του


Ο Ντιμίτροφ ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά υποστηρίζοντας πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές!

Βέβαια δεν μας εξηγεί σε τι κάνουν συμβιβασμό τα Σκόπια, αφού ούτε ονομασία για όλες τις χρήσεις δέχονται, ούτε αλλαγή συντάγματος για γλώσσα, ταυτότητα και τώρα με τον πιο εμφατικό τρόπο ζητούν μέρος της Ιστορίας της Μακεδονίας! 

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα” δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση : “θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει  ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές». 

Δηλαδή ο κύριος αυτός δεν αναγνωρίζει ότι αυτοί που κατοικούν την χώρα του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αρχαία Μακεδονία και συνεπώς διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα. 

Δικαιώματα που θα αποφέρουν και πολιτιστικά και τουριστικά κέρδη στην χώρα του αντίθετα θα προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά συν όλα τ' άλλα στην δική μας.

Στο μέλλον δε, θα υπάρξουν και εδαφικές διεκδικήσεις, ουδείς γνωρίζει πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί σε 30 χρόνια από σήμερα.

Ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, η κυβέρνηση Ζάεφ συνεχίζει να εμμένει σε “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα και σε μη τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να κατοχυρωθεί erga omnes η νεα ονομασία που θα συμφωνηθεί όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Μια σύνθετη ονομασία που όμως δεν θα έχει καμία σημασία χωρίς τις αλλαγές αυτές.

Την  ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Σκοπιανών  υποστηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζάεφ  για τη διευθέτηση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Μελετών (IFIMES) που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του IFIMES, το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα. Μόνο το 11% αντιτίθεται, ενώ το 26% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν  θεωρούν την Ελλάδα ως φιλικό κράτος, το 41% απάντησε καταφατικά, το 33% απάντησε όχι, ενώ το 26% δεν είχε άποψη. 

Η συντριπτική πλειοψηφία, ή το 83% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 71% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Απλά είναι τα πράγματα και τον σκύλο θέλουν χορτάτο και την πίτα γεμάτη. Συνήθως δεν γίνεται αυτό στην ζωή αλλά πάντα εξαρτάται από τον περίγυρο.

Αν ο περίγυρος το ανέχεται τότε πολλά μπορούν να συμβούν...


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τη 3/14/2018 09:02:00 π.μ.

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τρι Μαρ 20, 2018 9:05 pm

Ο Ηνίοχος πονάει
Yeni Safak: Ποιος προκαλεί την Αθήνα;


Μετάφραση-σχόλιο: Στέργιος Σεβαστιάν

Η συμμαχική αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος ’18”, φαίνεται ότι έχει προβληματίσει την απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Η εφημερίδα Yeni Safak, αφού κάνει λόγο για “συνήθεις υπόπτους”, αναφερόμενη σε Ισραήλ, ΗΑΕ, Μ.Βρετανία, Ιταλία και ΗΠΑ, χώρες οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση, φθάνει στο σημείο να κάνει ψευδείς αναφορές για παραχώρηση αριθμού βλημάτων αέρος-εδάφους τύπου JSOW προς την Ελλάδα, ενός όπλου το οποίο βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία, με προφανή σκοπό να αναζοπυρώσει τα αντιαμερικανικά αισθήματα στην Τουρκία. Μάλλον η αντιδυτική ρητορική πουλάει στη “γείτονα”... Τα γνωστά φληναφήματα περί παρενόχλησης των “τουρκικών εκπαιδευτικών πτήσεων στο Αιγαίο”, δυστυχώς τα έχουμε συνηθίσει.
Φαίνεται επίσης ότι δεν πέρασε απαρατήρητη και η συμμαχική επίσκεψη του “Ηνιόχου” στη Λήμνο. Που να δουν και τα συμμαχικά μαχητικά στο Καστελόριζο!
Το άρθρο αναφέρει:
Η πρόσφατη ένταση με την Ελλάδα ανεβαίνει, τώρα στο Αιγαίο. Οι γνωστές εντάσεις στα σύνορα εμπόδισαν πρόσφατα την πτήση του Τουρκικού αεριωθούμενου αεροσκάφους προς το ΝΑΤΟ. Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας αύξησε την επαγρύπνηση στο θερμό Αιγαίο, κατά των ιδιαίτερα επιθετικών κινήσεων της Ελλάδας και της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων. Πίσω από αυτή την επιθετικότητα στην Ελλάδα είναι τα γνωστά ονόματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, τα ΗΑΕ, η Ιταλία και το Ισραήλ, οι οποίοι πίσω από την κουρτίνα είναι γνωστό ότι έχουν υπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα για το Αιγαίο.

Η Τουρκία, μετά την «αναπάντεχη» επιτυχία της “Ασπίδας του Ευφράτη”, νικά στο Afrin και τα ειδικά εκπαιδευμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στοιχεία των PKK/PYD-YPG. Το θρίλερ του Αιγαίου έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά τελευταία. Καθώς η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Προέδρου συνέχισε την αμοιβαία αναδιάρθρωση, εμφανίστηκαν σημαντικά στοιχεία.
Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία προκλήθηκε από την παρέμβαση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Αιγαίο. Η ένταση έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τον εναέριο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα προβαίνει σε αερομαχίες με σκοπό να εμποδίσει την ημερήσια εναέρια δραστηριότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, εκτελώντας επιθετική παρέμβαση. Πριν από λίγο καιρό, η υψηλότερη ένταση εμφανίστηκε στην Τένεδο και στη γύρω περιοχή της Ίμβρου. Ακόμα και η παραμικρή παραβίαση των εκπαιδευτικών πτήσεων άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρή δυσκαμψία από την Ελλάδα. Καθώς όλα αυτά συνεχίστηκαν, η Ελλάδα αύξησε τις προμήθειές της σε J-SOW. Το βλήμα J-SOW, που δίνεται στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ικανό να χτυπήσει 100 χιλιόμετρα μακριά, έξω από την πυραυλική άμυνα της Τουρκίας.
Η Τουρκία είναι κατά αυτής της προκλητικής πράξης της Ελλάδας. Αν και διακριτική, μοιάζει ισοδύναμη η ένταση, κάτι που φαίνεται από τις επιθετικές κινήσεις της. Αυτό αποδείχθηκε σαφώς και από την διένεξη των δύο Προέδρων. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να μας αφήσει ήσυχους, αλλιώς θα πράξουμε ό,τι και οι πρόγονοί μας», απειλή προς τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντώντας στον ίδιο τόνο,  είπε «Κάποιοι θέλουν να τους φρεσκάρω τη μνήμη. Εκείνοι που λένε μεγάλα λόγια, καλό θα ήταν να ανοίξουν ένα καλό βιβλίο ιστορίας, αντί για παραμύθια. Ξέχασαν πώς τους πετάξαμε στη θάλασσα».[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τρι Μαρ 20, 2018 9:24 pm

Εισήλθε το Ιράν στο ΝΑΤΟ; Παράλογο. Να κρατήσουμε εντός του ΝΑΤΟ την Τουρκία; Εξίσου τρελό

Του Michael Rubin

Ο πυρήνας των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας είναι ιστορικά η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, τη θεμελιώδη δομή ασφαλείας στην οποία η ΗΠΑ και η Ευρώπη βασίστηκαν για σχεδόν 70 χρόνια. Όπως υπογράμμισε κατά την προεκλογική του εκστρατεία και κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ο πρόεδρος Trump, πολλά μέλη του ΝΑΤΟ συνεισφέρουν μόνο κατ’ όνομα στον οργανισμό και μόνο λίγα τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Ιστορικά, η Τουρκία διαφέρει. Έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, και περισσότερους στρατευμένους ή εφέδρους απ’ ό,τι η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία μαζί.
Μετά όμως από 15 χρόνια του Recep Tayyip Erdogan στο τιμόνι της Τουρκίας, ο στρατιωτικός στρατός έχει αλλάξει ριζικά. Σχεδόν κάθε αξιωματικός μέχρι το βαθμό του συνταγματάρχη ανήλθε κατά τη διακυβέρνηση του ισλαμιστή αυτού ηγέτη. Ακόμη, η χειραγώγηση από τον Ερντογάν των προαγωγών μέσω ψευδών σεναρίων -το Εργκενεκόν, το Μπαλιόζ και ίσως ακόμη και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016- του επέτρεψε να αντικαταστήσει τους ανωτάτους αξιωματικούς. Οι κορυφαίοι στρατηγοί της Τουρκίας σήμερα είναι πιστοί πρώτα στον Εrdogan και πολύ μετέπειτα στην Τουρκία.
Ο Εrdogan έχει διακηρύξει ότι στόχος του είναι να αναθρέψει μια γενιά θρησκευόμενων, και ο στρατός, οι παραδοσιακοί φρουροί του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας, δεν έμεινε ανεπηρέαστος.
Σήμερα, η Τουρκία είναι βυθισμένη στο τέλμα του Αφρίν, μιας περιοχής της Συρίας που κατοικείται και ελέγχεται από Κούρδους. Ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι Κούρδοι στο Αφρίν είναι τρομοκράτες που διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, ούτε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ούτε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μπόρεσαν να εντοπίσουν έστω και μία περίσταση τρομοκρατικής επίθεσης που διεξήχθη από Κούρδους του Αφρίν. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία επιδιώξει τόσο την εθνοκάθαρση της στρατηγικής αυτής ζώνης, όσο και να δώσει ένα πλεονέκτημα στους ισλαμιστές που αντιτάσσονται στον ως επί το πλείστον κοσμικό κουρδικό πληθυσμό. Αναλογιστείτε για παράδειγμα αυτή τη διαθήκη ενός από τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Αφρίν: “Αδερφέ μου, αυτός ο πόλεμος είναι μεταξύ της ημισελήνου και του σταυρού, μεταξύ της πίστης και της άρνησής της, της πραγματικής πίστης και της προκατάληψης, της ομολογίας και της βλασφημίας”. Και εδώ, ένας άλλος Τούρκος στρατιώτης κάνει τη χειρονομία “Ραμπία” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Και οι μαθητές που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής στις σχολές Ιμάμ Χατίπ (ουσιαστικά σε τουρκικούς μαντρεσέδες), ενώ είναι υπότροφοι της τουρκικής κυβέρνησης εξυμνούν τη θρησκευτική τζιχάντ του τουρκικού στρατού στη Συρία.
Και υπάρχει και ο Adnan Tanrıverdi, τον οποίο ο Εrdogan τοποθέτησε στη θέση του στρατιωτικού του συμβούλου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο Tanrıverdi ήταν ο πλέον υψηλόβαθμός στρατιωτικός που εκδιώχθηκε κατά τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το “ήπιο πραξικόπημα” του 1997 λόγω των ισλαμιστικών του τάσεων. Στη συνέχεια δημιούργησε τη SADAT, μια ισλαμιστική ιδιωτική εταιρία ασφάλειας, που προμήθευε τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές της SADAT είναι επίσης υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς εναντίον πολιτών το βράδυ του αποτυχημένο πραξικοπήματος, μια εκτροπή την οποία ο Εrdogan στη συνέχεια απέδωσε σε ένα δίκτυο πιστών στον σύμμαχό του που μετατράπηκε σε αντίπαλο Fethullah Gülen, έναν θεολόγο που διαμένει στην Πενσυλβάνια. Η Sadat γρήγορα μετατρέπεται σε κάτι αντίστοιχο του Σώματος Ισλαμιστών Φρουρών της Επανάστασης, δρώντας σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, αν όχι ως η ελίτ πτέρυγά τους.
Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα. Οι τουρκικές απειλές εναντίον άλλων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ, γίνονται πολύ συχνές για να μη τους δίνεται σημασία. Ο Egemen Bagis, εδώ και καιρό ένας από τους συμβούλους του Εrdogan με τη μεγαλύτερη επιρροή, απείλησε να χρησιμοποιήσει το τουρκικό ναυτικό εναντίον αμερικανικών πλοίων που συμμετείχαν στην αναζήτηση και εξόρυξη φυσικού αερίου σε νερά της Κύπρου. Για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2011, δήλωσε: «Γι’ αυτό το λόγο έχουμε το ναυτικό. Γι’ αυτό το λόγο εκπαιδεύουμε τους πεζοναύτες μας. Γι’ αυτό το λόγο εξοπλίζουμε το ναυτικό. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Όλα είναι ανοιχτά». Η Τουρκία υπονόμευσε την αμερικανική ασφάλεια εντός της Συρίας προχωρώντας σε διαρροή στην Αλ Κάιντα και άλλους εξτρεμιστές της τοποθεσίας αμερικανικών δυνάμεων και του εξοπλισμού τους.
Οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Κίνα, που απειλούν αμερικανικά και νατοϊκά μυστικά είναι μόνο η επιφάνεια. Το ίδιο και οι διαρροές της Τουρκίας στο Ιράν.
Γιατί λοιπόν να μην αποβληθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ; Όσοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία είναι υπερβολικά σημαντική ώστε να της γυρίσουμε την πλάτη αυταπατώνται. Ίσως η Τουρκία έχει σημασία, αλλά το γεγονός ότι προσπαθεί να εμπλέξει την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα σε έναν πλειστηριασμό με έπαθλο τη συνεργασία και τη φιλία της, είναι επαρκής ένδειξη ότι δεν είναι αξιόπιστη. Και το να νοσταλγούμε περασμένες δεκαετίες ή να υποθέτουμε πως εκείνες οι μέρες μπορεί να επιστρέψουν είναι ανεδαφικό. Οι πιο ανέντιμοι υποστηρικτές του κατευνασμού του Ερντογάν είναι εκείνοι που απλά θέλουν να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην Τουρκία και σε εξέχοντες Τούρκους.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός που βασίζεται στη συναίνεση, και έτσι η Τουρκία μπορεί να εξελιχθεί σε Δούρειο Ίππο, υπονομεύοντας τις νατοϊκές επιχειρήσεις εκ των έσω. Ακόμη, δεν υπάρχει επίσημος μηχανισμός για την αποβολή ενός μέλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ και τα μέλη τους δεν μπορούν να βάλουν προβλήματα σε καραντίνα και να ασκήσουν πίεση. Δεν θα πρέπει να παραμείνουν νατοϊκές δυνάμεις ή εγκαταστάσεις εντός της Τουρκίας. Η σημερινή εμπροσθοφυλακή είναι οι αυριανοί όμηροι. Ούτε θα πρέπει η Τουρκία να αποτελεί σταθμό πυρηνικών πυραύλων. Το να διατηρούμε πυρηνικούς πυραύλους σε περιοχές όπου υποκινημένοι όχλοι Τούρκων μπορεί να επιδιώξουν πρόσβαση σ’ αυτούς είναι περίπου το ίδιο σοφό με το να διατηρούμε πυρηνικούς πυραύλους στο Πακιστάν, χώρα της οποίας η κυβέρνηση και ο πληθυσμός ομοίως είναι επιρρεπείς στη ριζοσπαστικοποίηση. Είναι απολύτως σίγουρο πως η Τουρκία δεν θα πρέπει να έχει κανέναν ρόλο στο πρόγραμμα της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών F-35, ούτε βεβαίως θα πρέπει να έχει μονοπώλια σε οποιοδήποτε εξάρτημα ή την οποιαδήποτε εργασία. Το να συνεργαζόμαστε ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με την Τουρκία ισοδυναμεί με το να παραχωρούμε ευαίσθητη αμερικανική τεχνολογία όχι μόνο στην τουρκική βιομηχανία. Αλλά ενδεχομένως και στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.
Η διπλωματία αφορά την κατασκευή μιας εικόνας. Όμως η προσκόλληση στην εικόνα αυτή δεν πρέπει να αντικαθιστά την ουσία ή την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πως η Τουρκία συνιστά έναν κίνδυνο ασφάλειας, και ο στρατός της δεν είναι πλέον ένας θεσμός στον οποίο μπορούν, ή θα έπρεπε οι ΗΠΑ να βασιστούν. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο -με τη μεταμόρφωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από τον Ερντογάν, είναι πλέον πρόβλημα γενιάς.
--
Ο Michael Rubin είναι πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, το Ιράν και τη διπλωματία.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στα αγγλικά στις 15 Μαρτίου 2018 και παρουσιάζεται στα ελληνικά με την άδεια του American Enterprise Institute (ΑΕΙ) και τη συνεργασία του ΚΕΦΙΜ “Μάρκος Δραγούμης”.

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από captnemo Την / Το Τρι Απρ 03, 2018 9:30 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
avatar
captnemo

Αριθμός μηνυμάτων : 1162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2013

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Πεμ Απρ 26, 2018 9:37 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Δευ Μάης 14, 2018 6:32 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Έρευνα για την ταραχώδη ιστορία της οικογένειας του νυν υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από captnemo Την / Το Δευ Μάης 21, 2018 11:12 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Sad

avatar
captnemo

Αριθμός μηνυμάτων : 1162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2013

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από enterprise-psi Την / Το Δευ Μάης 21, 2018 11:12 am

Κρίμα, τεράστιος!

_________________
Θοδωρής
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
avatar
enterprise-psi
Moderator

Αριθμός μηνυμάτων : 2830
Ημερομηνία εγγραφής : 18/11/2014
Ηλικία : 37
Τόπος : Sector 001

https://www.instagram.com/enterprise_psi/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Δευ Μάης 21, 2018 11:49 am

Ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχούλα του..... Sad Sad Sad Sad

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από FZMAN Την / Το Δευ Μάης 21, 2018 7:48 pm

avatar
FZMAN

Αριθμός μηνυμάτων : 2196
Ημερομηνία εγγραφής : 19/05/2012
Ηλικία : 51
Τόπος : Ελλαδιστάν

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Πεμ Ιουν 28, 2018 8:49 am

ROMFEA.GR | Ανακοίνωση για την Συμφωνία των Πρεσπών περί της ονομασίας των Σκοπίων εξέδωσε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, καλώντας την Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του ελληνικού λαού και την ιστορική αλήθεια.

''Ούτως η επίλυσις του χρονίζοντος προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και η πλήρης αποκατάστασις των σχέσεων των δύο χωρών είναι επιθυμητή, πολλώ μάλλον καθώς το Αγιώνυμον Όρος επισκέπτονται κατ' έτος πολλοί προσκυνηταί εκ της γείτονος χώρας, οι οποίοι ευρίσκουν εις αυτό πνευματικήν ανάπαυσιν, εις ατμόσφαιραν γνησίας πνευματικής ενότητος και αγάπης'' αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η Ιερά Κοινότητα.
Σε άλλο σημείο η Ιερά Κοινότητα τονίζε: ''Εν τούτοις, δεν είναι δυνατόν, εν ονόματι των ως άνω αγαθών στόχων, η επίλυσις αυτού του μείζονος εθνικού προβλήματος να επιχειρήται με προχείρους, αδιαφανείς και συνοπτικάς διαδικασίας, με την υιοθέτησιν θέσεων αντιθέτων προς την επιστημονικήν αλήθειαν, την ιστορικήν πραγματικότητα και την ιστορικήν μνήμην, με τρόπον ο οποίος προσβάλλει την εθνικήν συνείδησιν του ελληνικού λαού.''
''Αδυνατούμεν να κατανοήσωμεν ότι είναι δυνατόν Έλληνες πολιτικοί, κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων, μεταξύ αυτών δε Καθηγηταί Πανεπιστημίου, να συνυπογράφουν την εκχώρησιν της μακεδονικής γλώσσης και ιθαγενείας εις λαόν αποδεδειγμένως σλαβικής, ως επί το πλείστον, γλώσσης και εθνικής καταγωγής! Καλούμεν το Ελληνικόν Κοινοβούλιον και την Ελληνικήν Κυβέρνησιν να σεβασθούν την βούλησιν του ελληνικού λαού και την ιστορικήν αλήθειαν'' προσθέτει η Ιερά Κοινότητα στην ανακοίνωσή της.
Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση:
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μετά πολλής συνοχής καρδίας και θλίψεως επληροφορήθη την, παρά τας αντιδράσεις συσσώμου του ελληνικού λαού, συνυπογραφήν της Συμφωνίας των Πρεσπών περί της ονομασίας της γείτονος χώρας των Σκοπίων.
Ασφαλώς ως χριστιανοί οφείλομεν να επιδιώκωμεν με όλας τας δυνάμεις μας την ενότητα όλων των Ορθοδόξων, την θεραπείαν των σχισμάτων, την ειρηνικήν κατάστασιν και την παντί τρόπω αποφυγήν δημιουργίας εστιών θρησκευτικού και εθνοφυλετικού φανατισμού και μίσους.
Ούτως η επίλυσις του χρονίζοντος προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και η πλήρης αποκατάστασις των σχέσεων των δύο χωρών είναι επιθυμητή, πολλώ μάλλον καθώς το Αγιώνυμον Όρος επισκέπτονται κατ' έτος πολλοί προσκυνηταί εκ της γείτονος χώρας, οι οποίοι ευρίσκουν εις αυτό πνευματικήν ανάπαυσιν, εις ατμόσφαιραν γνησίας πνευματικής ενότητος και αγάπης.
Εν τούτοις, δεν είναι δυνατόν, εν ονόματι των ως άνω αγαθών στόχων, η επίλυσις αυτού του μείζονος εθνικού προβλήματος να επιχειρήται με προχείρους, αδιαφανείς και συνοπτικάς διαδικασίας, με την υιοθέτησιν θέσεων αντιθέτων προς την επιστημονικήν αλήθειαν, την ιστορικήν πραγματικότητα και την ιστορικήν μνήμην, με τρόπον ο οποίος προσβάλλει την εθνικήν συνείδησιν του ελληνικού λαού.
Δεν είναι δυνατόν να υιοθετώνται υπό της Ελληνικής Πολιτείας δεσμευτικαί διεθνείς συμφωνίαι, αι οποίαι, όπως αποδεικνύουν και αι συνεχιζόμεναι και κλιμακούμεναι λαϊκαί αντιδράσεις, δεν είναι αποδεκταί υπό της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. 
Ειδικώτερον, ως Αγιορείται μοναχοί, φορείς και φύλακες μιας υπερχιλιετούς ιστορικής, πνευματικής και πολιτιστικής παραδόσεως και κληρονομίας, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώμεν την εκχώρησιν της μακεδονικής ταυτότητος εις γλώσσαν και εις έθνος ουδεμίαν σχέσιν έχοντα προς την αρχαίαν ελληνικήν μακεδονικήν διάλεκτον και το ελληνικόν φύλον των αρχαίων Μακεδόνων.
Αδυνατούμεν να κατανοήσωμεν ότι είναι δυνατόν Έλληνες πολιτικοί, κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων, μεταξύ αυτών δε Καθηγηταί Πανεπιστημίου, να συνυπογράφουν την εκχώρησιν της μακεδονικής γλώσσης και ιθαγενείας εις λαόν αποδεδειγμένως σλαβικής, ως επί το πλείστον, γλώσσης και εθνικής καταγωγής!
Καλούμεν το Ελληνικόν Κοινοβούλιον και την Ελληνικήν Κυβέρνησιν να σεβασθούν την βούλησιν του ελληνικού λαού και την ιστορικήν αλήθειαν.
Το Άγιον Όρος, ως εν ανεκτίμητον πνευματικόν και ιστορικόν κέντρον της Μακεδονίας και της πατρίδος μας, ένθα από αρχής της συστάσεως αυτού συνυπάρχουν ειρηνικώς Ορθόδοξοι διαφορετικής γλώσσης και εθνοφυλετικής καταγωγής, θεωρεί ως περιφρόνησιν της ιστορίας και της αληθείας και ως προδοσίαν της εθνικής συνειδήσεως του Ελληνισμού, την αναγνώρισιν «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας.
Είθε η Έφορος του Αγίου Όρους Υπεραγία Θεοτόκος να φωτίση τους κρατούντας, ώστε να συνειδητοποιήσουν τα σφάλματά των, να προβούν εις την διόρθωσίν των και να επιτευχθή εν τέλει μία συμφωνία, η οποία θα σέβεται την αλήθειαν και θα αποτελέση την βάσιν δια την ενότητα και την ειρηνικήν συμπόρευσιν των δύο ομοδόξων λαών, εντός των κόλπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από captnemo Την / Το Τρι Ιουλ 24, 2018 8:57 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Sad
avatar
captnemo

Αριθμός μηνυμάτων : 1162
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2013

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τρι Ιουλ 24, 2018 11:27 am

Sad Sad Sad

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Τετ Αυγ 08, 2018 11:49 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] 


Ξεφτίλες ανθέλληνες....με αηδιάζετε...

_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το πρακτορείο ειδήσεών μας εδώ.

Δημοσίευση από Savvas Την / Το Παρ Αυγ 24, 2018 11:09 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Καλό ταξίδι Εντ και καλή αντάμωση..... Sad


_________________
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
HONDA NC 750 X - YAMAHA CYGNUS X 125  -  HONDA LEAD 90 -  HONDA PCX 125 - HONDA PCX 150
avatar
Savvas
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 27847
Ημερομηνία εγγραφής : 13/05/2012
Ηλικία : 56
Τόπος : Ελλαδάρα αγάπη μου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 6 από 6 Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης